Mam raport który drukuje etykiety wys.3cm szer.5cm z kodem kreskowym.
Kod do wydruku kodu to
int KK = CopyFont("kodKreskowy", 0, 30)
Drugi parametr czyli w tym przypadku 30 odpowiada jak rozumiem za "Wysokość kroju pisma w 0,1 mm.". Teoretycznie wystarczyłoby zwiększyć liczbę do np 60 aby uzyskać dwukrotnie wyższy kod kreskowy.
Problem w tym, że przy zwiększeniu tej wartości szerokość kodu także się zwiększa a tego nie chcę, ponieważ wtedy kod zostaje podzielony na dwie części a jak wiadomo kod kreskowy musi być w jednej linii.
Jak zrobić aby kod kreskowy miał większą wysokość NIE zmieniając szerokości.
Wersja Symfonii to Premium 2009.
Jest taka opcja w programie ZebraDesigner gdzie mogę zdefiniować daną czcionkę Code-39 i ustawić wysokość symbolu nie zmieniając jej szerokości.
W jaki sposób mogę zdefiniować wysokość w raporcie?
Mhm prosta rada ale może zadziała o ile uda mi się wydrukować dwie linie beż żadnej przerwy.
Spróbuje.
2010-02-22, 12:39
quariq9
Działa i to jeszcze jak działa. Co prawda nie jest to eleganckie rozwiązanie ale ... obecnie interesuje mnie efekt końcowy a ten jest .... jak najbardziej ok - Dziękuję bardzo za pomoc!
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości