Może ktoś będzie mógł by mi pomóc.
Pracownica była przez 26 dni w danym miesiąc na macierzyńskim, powróciła z niego i przepracowała jeszcze 5 dni kalendarzowych w tym jeden dzień to są nadgodziny.
Program naliczył prawidłowo mi macierzyński, ale nie naliczył mi składek emer i rent z wynagrodzenia. Chorobowe naliczył.
Pomimo ponownego przeliczenia wynagrodzenia i sprawdzenia przeliczeń, w dalszym ciągu nie chce naliczyć składek za pracownicę. Rozumiem że nie musi naliczać składek 53 od pracownicy po macierzyńskim, ale społeczne powinien naliczyć prawidłowo.
Co wy na to?????
Proszę o pomoc. Czyżbym coś nieprawidłowo skonfigurował. Tu raczej nie ma co konfigurować.
2009-12-21, 16:03
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
shikoo
pewnie rozliczasz macierzynski i wynagrodzenie za urlop w jednym okresie, musisz stworzyc oddzielny okres na macierzynski.
2009-12-21, 16:40
adiutor
Dzięki . Ta Symfonia naprawdę jest porypana. Elastyczność i upierdliwość w jednym.
Coz moze symfonia i jest porypana ale jak nazwac nieczytanie podrecznika? w podreczniku do kadr masz to na stronie 80 (podrecznik do 20091) podkreslone duzymi literami ze nalezy zalozyc oddzielny okres dla macierzyńskiego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości