Łączenie typów dokumentów Handel Premium z dok. FK Premium
Autor
Wiadomość
jagoda
Łączenie typów dokumentów Handel Premium z dok. FK Premium
Utworzyłam nową firmę w FK-Premium na 2010 rok oraz nowa firmę w HM-Premium w dniu 2009-10-16 w celu skonfigurowania Handlu do pracy w roku 2010.
Przy łączeniu typów dokumentów w HMP z FKP (Menu: Ustawienia->Typy dokumentów)
pojawia sie komunikat:
"Nie można wykonać operacji.
W firmie FK-a brak aktywnego roku odpowiadającego dzisiaj dacie"
Jak rozwiązać ten problem?
Re: Łączenie typów dokumentów Handel Premium z dok. FK Premi
"Utworzyłam nową firmę w FK-Premium na 2010 rok" - czy w bazie FK jest także 2009 rok czy baza została założona z datą 2010 i jest w niej tylko rok 2010?
w sumie pytam tak profilaktycznie bo odtwarzając opisaną sytuację, mam dokładnie taki komunikat ale tylko w sytuacji kiedy sztucznie przesunę datę przy zakładaniu bazy FK na rok 2010 i baza FK nie ma roku 2009.
Pozostaje poczekać do Sylwestra z uzgadnianiem ;) albo jak bazy są już zaktywowane przesunąć datę systemową na 2010 i w handlu dokonać uzgodnień a następnie znów powrócić do aktualnej daty. Problem dotyczy samego momentu uzgodnienia.
2009-10-16, 19:27
jagoda
W HMP nie mam żadnego dokumentu.
Zmiana daty systemowej spowodowała, że nie można ponownie zalogować się do HMP, gdyż została zmieniona data systemowa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości