marta pisze:
commony mam w wersji 2.2 i tylko te. Doszłam już dlaczego połączenie trwało tak niemiłosiernie długo - otóż odpalałam na swoim komputerze skrypt php i z tego skryptu łączyłam się z serwerem na innym kompie - czas połączenia z bazą wynosił nawet kilka minut. W momencie kiedy odpalałam ze swojego kompa skrypt php umieszczony na kompie gdzie zainstalowana jest symfonia to czas połączenia spadł do ok 30 s, to i tak stanowczo za długo, jakie mogą być jeszcze tego przyczyny ?
Przyczyną jest TA linia :
$obj->Open('Driver={SQL Server};Server=ip_serwera;Database=nazwa_bazy;','login','haslo');
Podczas tej operacji wykonuja sie czynnosci TE SAME jak przy otwarciu FKF i otwarciu firmy/bazy.
Rozwiazanie:
1) zrob 1 instancje Integracji , wykonaj na niej Open przy starcie aplikacji webowej/php
i kolejkuj dostep z php do tej 1 instacji.
2) zrob n instancji Integracji , i wykonaj na nich Open przy starcie aplikacji webowej/php
i kolejkuj dostep z php do tych n instacji w zależności od tego która jest/nie jest aktualnie zajęta.
w żadnym wypadku nie wołaj 1 instancji Integracji z różnych requestów obsługiwanych przez php - Integracja NIE JEST gotowa na multithreading.
Pisałem już kiedyś o tym w kontekscie Handlu Forte - te same okoliczności przyrody:
http://forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?t=701
Powodzenia i pozdrawiam
Karramba