Witam, mam prośbę o pomoc musiałam dokonać zmiany na liście płac poprzez otwarcie zamkniętego okresu i ponowne zamknięcie i zmieniły się naliczenia do PPK, są teraz większe kwoty. Deklaracje do PPK były już wysłane a teraz potrzebuję zrobić dopłaty do składek już wyliczonych i zapłaconych, czy jest w Sage Symfonia Kadry i Płace 2021.b taka możliwość, jak rozwiązać taki problem? Będę wdzięczna za pomoc
Czy problem udało się rozwiązać? Jestem w podobnej sytuacji. W Cenrum Wiedzy nie znalazłem potrzebnej informacji. Była tylko sytuacja, gdzie została sporządzona korekta listy płac. A u tutaj chodzi o zmianę na liście płac.
Hipotetycznie wchodzimy do PPK > Aktywni uczestnicy i jeszcze raz generujemy dane. Symfonia powinna wygenerować różnicę między tym co poszło w pierwszej wpłacie a tym co jest naliczone teraz.
Klikanjąc ponownie "Generuj dane" "Wpłaty", otrzymuję komunikat "Brak okresów do wygenerowania". Nic się nie zmienia. Robię to w miesiącu, za który wpłata PPK była należna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości