|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Ustawienia programu księgowego.
Autor |
Wiadomość |
wilsoner
|
Ustawienia programu księgowego.
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Mam pytanie dotyczące programu Symfonia Finanse i Księgowość premium 2007c.
Mam problem bo chciałbym powiązać Konta zespołu 4 z kontem 490, do tej pory gdy chcę to wprowadzić ręcznie pojawia się komunikat "Dokument zawiera księgowania poza kręg kosztów" . Jak to zmienić?
Oraz w pewien sposób zautomatyzować pracę, to jest: gdy wprowadzam nowy dokument to chciałbym by po stronie Wn zawsze się pojawiało 221-2 a po stronie Ma 202-2-1(na tę chwilę, ale chciałbym poznać sposób moderowania tymi wartościami w ustawieniach.
Wiem, że prawdopodobnie ta opcja znajduje się w ustawieniach, ale nie mogę niestety jej odnaleźć.
Pozdrawiam wszystkich a w szczególności mądrzejszych ode mnie.
|
2009-05-06, 12:28 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
megryan
|
Witam, Spróbuj tak:
1. Ustawienia, Parametry stałe, Księgowania: czy masz włączone automatyczne księgowanie równoległe dla kont zespołu 4
2. Ustawienia, Parametry stałe, Konta specjalne: czy masz podane konto 490, tam gdzie jest rozliczenie kosztów zespołu 4
3. Ustawienia, Parametry stałe, Rejestry VAT: zaznacz podpowiadaj konta dla dokumentów posiadających rejestry VAT i tam definiujesz odp. konta i rozrachunkowe i inne
|
2009-05-06, 14:09 |
|
|
wilsoner
|
Dziękuję za odpowiedź!
Niestety to nie przyniosło efektu. Nadal pojawia się ten komunikat.
Odnośnie trzeciej odpowiedzi: Niestety nie można tam ustawić automatycznie wprowadzonych numerów kont.
Będę wdzięczny za kolejne podpowiedzi.
Pozdrawiam.
|
2009-05-07, 10:57 |
|
|
wrob
Ekspert
|
ad 1 - wklej tu printscreen dokuementu ktory daje taki komunikat
ad 3 - co znaczy ze sie nie da?? wpisales tam w tabelce konta dla wybranego rejestru?
wszedles do nowego doka, wybrales/uzupelnieles rejestr VAT wrociles do doka i sie nie pojawily konta?
|
2009-05-07, 11:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|