|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sg50klient
|
nazwa PC
Posiadam licencję Sage 50c FK. Zmieniłem nazwę komputera i obecnie nie mogę zalogować się do programu ze względu na to, że oczekuje poprzedniej nazwy zapisanej w konfiguracji połączenia z Bazą Danych MS SQL Server. W dokumentacji do produktu nie znalazłem informacji o możliwej rekonfiguracji istniejącej instalacji w zakresie nazwy połączenia do BD. Spodziewam się, że można przywrócić poprzednią nazwę PC, wyeksportować dane bazy i przeprowadzić reinstalację z nową nazwą PC, a następnie zaimportować dane, ale może istnieje lepsze rozwiązanie.
Ponadto zamierzam przenieść instalację na inny PC, ale mam wrażenie, że spotkałem informację o możliwych trudnościach z przeniesieniem instalacji na inny PC.
Poproszę o sugestie w sprawie możliwych rozwiązań.
|
2020-07-19, 17:35 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
marty123
|
Re: nazwa PC
Powinno pomóc ponowne dołączenie bazy, na liście wyboru firm jest opcja nowa a potem dołącz istniejącą bazę, wtedy można podać serwer i dane logowania ponownie.
Przenoszenie baz między komputerami nie stanowi problemu, jeślli na nowym komputerze jest czysta instalacja, w SQL może nie być użytkownika SqlDbAdmin SqlDbUser z których korzysta Sage, najszybciej utworzyć wtedy firmę demo na nowym komputerze a dopiero potem dołączyć bazy ze starego komputera
|
2020-07-22, 11:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|