|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Pervasive problem z połączeniem Pervasive ODBC Client
Autor |
Wiadomość |
KrzysztofK
|
Pervasive problem z połączeniem Pervasive ODBC Client
Hej mam dziwny problem z którym się nie spotkałem jeszcze nigdy. Próbuję się podbpiąć do bazy pervasiva. wygenerowane ddfy, baza podpięta pod serwerem i przy próbie połączenia dostaje błąd: Błąd wykonania Microsoft OLE DB PROVIDER for ODBC DRVERS [PSQL][ODBC CLIENT Interface][LNA][PSQL][SQL ENgine][Data Record Manager] Non-db file or corrupted db Plik: EKsport Linia 16 (załączam screen) Raport: string serwer="NEWADVI" string baza="HMADVI"
string userr ="admin" string pass="" string sql,sql2,psql string connString = using "Driver={Pervasive ODBC Client Interface};ServerName=%s;ServerDSN=%s", serwer, baza string conn_String(3) = connString, userr, pass dispatch c = CreateObject("ADODB.Connection") dispatch r = CreateObject("ADODB.Recordset") if (c.Open(conn_String(1), conn_String(2), conn_String(3))) then error "Brak dostępu do bazy danych" endif (wywala się na c.Open)
Na moim komputerze domowym przy tak zdefiniowanym połączeniu nie ma problemu. Czy ktoś może spotkał się z takim czymś. ? na googlu niestety bardzo mało i w zasadzie nie pomogło.
Dzięki.
Załączniki:
bladpervasive.jpg [ 108.08 KiB | Przeglądany 3369 razy ]
|
2018-12-12, 12:33 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
bartek
|
Re: Pervasive problem z połączeniem Pervasive ODBC Client
Pewnie już za późno ale napiszę ponieważ sam z tym walczyłem. Należy podczas podłączania bazy do pervasiva zaznaczyć "Create 32-bit Engine DSN"
Załączniki:
actian.png [ 11.67 KiB | Przeglądany 3235 razy ]
|
2019-01-11, 14:59 |
|
|
Zenek N
|
Re: Pervasive problem z połączeniem Pervasive ODBC Client
ja ostatnio spiąłem Symfonia Handel z frameworkiem MVC i działa bajecznie :=), problem z komunikatem wyskakiwał kiedy podłączałem się przez PDO, niestety nie da się tylko odbc_pconnect
|
2019-03-23, 22:41 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|