Przez cały rok 2016 cit-2 liczył mi się poprawnie. Na koniec roku chciałam wyliczyć w Symfonii CIT-8 i wyszło mi coś innego. RZiS wynik 16 767,21 CIT-2 zysk 14 080,37 ten jest ok CIT-8 zysk 18 497,94
Porównałam formuły w obu deklaracjach i wydaje mi się, że w CIT-8 są błędne. Czy ktoś mógł by porównać u siebie albo sprawdzić w Cit-8
A czy to nie przypadkiem problem z zastosowaniem do wyliczeń różnych układów RZiS ? Tj. po nowelizacji i przed 2016.
Raporty>Urzędy> Parametry deklaracji> i tam wybrać prawidłowy układ i taki sam potem wybrać przy obliczaniu deklaracji. Deklaracje zapisane jako robocze usunąć po zmianach i wyliczyć na nowo.
a żeby sobie różnice miedzy wynikiem bilansowym a cit wyłowić to ustawiamy date na 31.12.2016 wchodzimy w EDP dajemy drukowanie i raport >wyjątki w ewidencji. Zaznaczamy dany okres i na ostatniej stronie mamy sumy poszczególnych kategorii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 40 gości