|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
2018 ERP zmiana serwera - bląd DAL
Autor |
Wiadomość |
marty123
|
2018 ERP zmiana serwera - bląd DAL
Witam, po zmianie na nowy serwer przy próbie wejścia ze stacji roboczej do programu Handel wywala Błąd "DAL: inicjalizacja wtyczek DAL", na serwerze jest ok. Przeczytałem posty na forum ale nie znalazłem rozwiązania, pinguje się po nazwie, firewall wyłączony, ustawiłem hasła sDbAdmin i sDbUser w SQL i na serwerze wszystko śmiga a stacja robocza się nie loguje.
Moje pytanie: Powalczę jeszcze z konfiguracją w commonach i łączeniem ale wyczytałem też w jednym z postów, żeby odłączyć commony i podłączyć ponownie po przeniesieniu, czyli o co dokładnie w tej czynności chodzi i jak ją przeprowadzić?
Drugie pytanie, czy też takie macie, że instalując z lokalizacji sieciowej jest problem z uruchomieniem Symfonii, jak instaluje z dysku lokalnego wszystk jest ok, a po instalcacji z dysku sieciowego instalacja kończy się normalnie a po uruchomieniu programu kręci sią przez chwilę kursor i nic nie uruchamia w Windows 10, pewnie w logach coś zapisuje ale na razie skupiam się na rozwiązaniu problemu z uruchmieniem stacji roboczych.
|
2017-09-26, 15:29 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: 2018 ERP zmiana serwera - bląd DAL
Z tym nowym SQL sprawdziłbym, na jakim porcie działa. Powinien być 1433, ale po instalacji SQL czasem sobie przydziela inny. W takiej sytuacji albo dołączasz bazy z instancji SERWER\INSTANCJA,PORT (np. SRV1\SQL2016,6557) albo zmieniasz ten port na domyślny (to chyba było w Configuration Manager ale nie jestem pewien).
|
2017-09-26, 18:51 |
|
|
marty123
|
Re: 2018 ERP zmiana serwera - bląd DAL
Niestety to nie to, ustawiłem na 1433 i dalej nie działa, na stacji roboczej mogę wejść SQL managment studio i uruchomić program, problem jest przy próbie zalogowania na stacji roboczej błąd "DAL: Niepoprawny parametr 'SQLServer' " , nie wiem tylko gdzie to zmienić w ERP 2018
|
2017-09-28, 19:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|