|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
zusy od ekwiwalent po smierci pracownika- co z tym zrobić?
Autor |
Wiadomość |
magda-lena309
|
zusy od ekwiwalent po smierci pracownika- co z tym zrobić?
Mam problem, jak ustawić w symfonii żeby nie naliczał zusów od ekwiwalentu za urlop po śmierci pracownika. zmieniłam ręcznie podstawę w oknie wynagrodzenia, ale na kartotece wynagrodzeń ciągle mi się podstawa powiększa o ten nieszczęsny ekwiwalent, miał ktoś z Was taki przypadek? wchodzi mi do podstawy na chorobowe i wypadkowe, udało mi się tylko wyzerować emerytalne i rentowe, jest jakiś sposób na to???
|
2017-08-07, 12:01 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: zusy od ekwiwalent po smierci pracownika- co z tym zrobi
Podstawę w programie masz w kilku pozycjach - to co zapewne prezentujesz na karcie wynagrodzeń to suma składników wchodzących do podstawy składek (czyli wszystko, co dałoby się oskładkować). To, co wyzerowałaś na zakładce płace, to faktyczna podstawa wymiaru (np. pomniejszona u osób, które przekraczają maksymalny roczny ZUS). Rozwiązaniem będzie zobaczenie w zestawie którym drukujesz tę kartę wynagrodzeń jak się nazywa Twoja kolumna i albo podmiana jej na tą, którą zerujesz na karcie wynagrodzeń, albo ręczne dołączenie kolumny z karty wynagrodzeń do systemu wynagrodzeń i wyzerowanie.
Inna koncepcja to wypłata ekwiwalentu jakimś nieoskładkowanym składnikiem - czymś podobnym do świadczeń socjalnych np.
|
2017-08-07, 19:19 |
|
|
magda-lena309
|
Re: zusy od ekwiwalent po smierci pracownika- co z tym zrobi
dziękuję
|
2017-08-07, 21:42 |
|
|