Jak dodać własny parametr księgowania Forte Handel 2017
Autor
Wiadomość
matrixmm
Jak dodać własny parametr księgowania Forte Handel 2017
Dzień dobry, Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak dodać własne parametry księgowani. Dokładnie chodzi mi o to, że jak wybieram: Ustawienia->Współpraca z FK->Parametry księgowań->Kontrahenci->Nowy to mam do wyboru parametry predefiniowane: khZK i khSP (pojawiają się potem w podpowiedzi kontrahent w schematach księgowania) Chciałbym dodać tu swój nowy parametr. Jak to zrobić? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Re: Jak dodać własny parametr księgowania Forte Handel 2017
Chodzi mi dokładnie o to aby w: Ustawienia->Współpraca z FK->Parametry księgowań->Kontrahenci dodaję nowy wzorzec np. kontrhent_test. Następnie w kontrahencie w zakładce inne wybieram parametr: kontrhent_test. A w parametrze test dodaję nowy znacznik np: khTEST którego wartość sam zdefiniuję w zależności od parametru. Np. na testowym zawsze 1 a na krajowym zawsze 3. Następnie podczas eksportu do pliku aby eksport np. wg. Wzorca: #SE-#khTEST-#twSP i aby wypełniał to parametrami a nie „#khTEST” Nie wiem czy sza bardzo nie zawinąłem i czy to zrozumiałe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 26 gości