SKU - nadanie ręczne i ew. edycja ręczna już nadanych.
Autor
Wiadomość
Simon123
SKU - nadanie ręczne i ew. edycja ręczna już nadanych.
Witam, Czy w Symfonii (Sage Symfonia Handel 16.0.114.0) istnieje możliwość ręcznego nadawania id (00000 - liczba pięciocyfrowa) towaru? Chodzi mi o id w tabeli 'TW'. Problem dotyczy ujednolicenia tej numeracji w dwóch spółkach. Druga spółka nie ma jeszcze wiele towarów, a chciałbym mieć te same SKU w obu firmach i dalej tym ręcznie zarządzać dodając nowe produkty. Dziękuję i pozdrawiam.
2016-10-24, 16:54
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
Simon123
Re: SKU - nadanie ręczne i ew. edycja ręczna już nadanych.
Nie mam żadnej wiedzy na temat SKU, nie wiem, co to oznacza. A ujednolicanie możesz robić na poziomie kodów, a nie ID. Z interfejsu programu nie ma możliwości sterowania id towaru.
(1)
Możesz dodać nowy towar z wybranym ID (pod warunkiem, że nie jest zajęty)na poziomie bazy danych do tabel TW i SM. Następnie za pomocą raportu pomocniczego Połączenie towarów dołącz stary towar, któremu chcesz zmienić ID do nowo utworzonego. I tak stary towar zyskał nowe ID jakie chciałeś. Cały proces można zautomatyzować dla większej ilości towarów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości