Podłaczenie Symfonii z baza danych Pervasive 12 na linuxie
Autor
Wiadomość
Qrecki
Podłaczenie Symfonii z baza danych Pervasive 12 na linuxie
Witam,
Próbuje przejść z Btrive na Pervasive 12 pracującym na serwerze linuxowym (Debian 8 + Samba 4 skonfigurowana jako członek domeny AD). Serwer bazodanowy jest skonfigurowany, zasób samby również. Mogę dołączyć firmę, jednak próba zalogowania do niej kończy się komunikatem błędu dotyczącego braku pliku. W przypadku Kadr i Płac jest to Błąd 12 - brak pliku 43kp0622.dat. Dodam że System Analyzer łączy się prawidłowo z serwerem i wykonuje prawidłowo testy.
Re: Podłaczenie Symfonii z baza danych Pervasive 12 na linux
Raczej tak, na potrzeby testowe są ustawione pełne prawa zapis/odczyt dla wszystkich.
2016-05-12, 13:52
Qrecki
Pogrzebałem w sambie obecnie nie pojawia się już komunikat o nie znalezieniu pliku 43kp0622.dat. obecnie otrzymuje bład 3014: Nieudokumentowany błąd, a dotyczy pliku lokalnie znajdującego się na komputerze 41basprg.dat. Dodam, że na folder c:\symfonia nadałem pełne uprawnienia dla wszystkich.
(1)
Program też musisz przenieść na sambę.
2016-05-17, 20:28
Qrecki
Dokładnie. Wczoraj, też do tego doszedłem. Przeniosłem programy na sambę ustawiłem uprawnienia. Kadry na tę chwilę działają prawidłowo, czas na pozostałe moduły.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości