Chcę wykorzystać procedury VBA w zrobieniu dodatków do handel forte.
nie AmBasic i sbc. moim zamierzeniem jest obsługa makr VBA z programu nie z pulpitu.
jako przykład tego co chcę zrobić podat to:
W UserVBASymfonia jest UserElement.
ELEMENT ma przypisaną fabrycznie funkcję Private Sub MainDoc_TryToOpen(ByVal Category As String, ByVal Group As String, Name As String, ByVal ActionType As AmOpenAction, Cancel As Boolean)
ta funkja jest wywoływana w momencie (przed) otwarciem okna w symfoni lub wywołania raportu i zwrana między innymi nazwę otwieranego elementu, co można przechwycić i zainicjować wykonuwanie programu.
Kod:
Private Sub MainDoc_TryToOpen(ByVal Category As String, ByVal Group As String, Name As String, ByVal ActionType As AmOpenAction, Cancel As Boolean)
if Name="nazwa_raportu" then userform.show
end sub
i tą metodę mogę i chciałbym wykorzystać ale...
1. wdrożeniowiec był pierwszy i podłożył swój plik UserDoc_HM.mng do symfonii, plik zahasłowany przez programistę z sagesymfonia (wdrożeniowiec nie zna hasła) i nie mogę teraz z niego korzystać (choć w nazwie ma USER).
2. czy można do symfonii dołączyć nowy projekt, aktywowany przy stacie firmy (nie sbc bo ten jest uruchamiany z pulpitu), a jak można to jak.
3. czy można wywołać makro z aktywnego projektu przez komendę umieszczoną w raporcie
np.
komeda_ktora_uruchomi_makro_start
nooutput()
przekopałem dostępną dokumentację i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.
i co z tym hasłem w UserVBASymfonia czy jest możliwośc poznania go.
pozdrawiam
Serwisant teraz Symfonii.