Mam dwa pytania do szanownych Forumowiczów. 1. Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z problemem, jaki pojawił się u mnie, a dotyczy transmisji danych między Handlem a FK, a mianowicie dotyczy to przenoszenia raportu kasowego. Od jakiegoś czasu po wykonaniu transmisji w raporcie kasowym już w FK nie pojawiają mi się ani opisy, ani kwoty, ani konta dotyczące wpłat od kontrahentów za faktury i paragony fiskalne. Jedyne co mam to datę i w opisie numer KP, i w zawiązku z tym muszę wszystkie te operacje wprowadzać ręcznie i rozliczach rozrachunki. Pracuję na najnowszych wersjach programów, nasz informatyk rozłożył ręce i nie jest w stanie nic z tym zrobić. 2. Druga sprawa również dotyczy się transmisji. Po wykonaniu tej operacji dokumenty typu RUS nie zapisują się jako nowa transakcja na koncie rozrachunkowym i trzeba to zrobić ręcznie. Czy ktoś zna sposób, żeby to zmienić?
1. Zobacz jaki masz podpięty schemat księgowania i jak on jest ustawiony. Nie musisz nic robić ręcznie. Poprawisz schemat księgowania i wykonasz eksport ponownie.
2. Ustaw u type dokumentu automatyczne tworzenie nowej transakcji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 24 gości