problem z metodą UtworzDokumentMagazynowy w Forte z korektam
Autor
Wiadomość
sebapr
problem z metodą UtworzDokumentMagazynowy w Forte z korektam
Witam Mam pytanko dotyczące metody UtworzDokumentMagazynowy. Do niedawna raport chodził na wersji Symfonia Handel (premium) i tam dokument KOREKTY do faktury sprzedaży jest tworzony przy pomocy ioreca, następnie uruchamiane są metody ImportSP, WystawDokumnetHandlowy i na koniec UtworzDokumentMagazynowy. Po przejściu na Forte ta ostatnia metoda przestała działać. Próbowałem nawet wystawiać ręcznie fakturę, do niej raportem UtworzDokumentMagazynowy - tworzy się bez problemu. Następnie faktura korygująca (zerowałem ilości na pozycji). I znowu raportem UtworzDokumentMagazynowy - nic się nie dzieje, zero reakcji. Gorzej, że u klienta gdzie jest ogólnie bardzo dużo dokumentów wywołanie tej funkcji trwa około 4 minut i zero efektu. Na bazie demo z paroma dokumentami trwa bardzo szybko ale też zero efektu.
Podsumowując: - w premium metoda UtworzDokumentMagazynowy działa na zwykłych dokumentach i korektach. - w Forte działa na zwykłych dokumentach ale już na korektach nie.
Jakiś pomysł albo wyjaśnienie? I tak - w wersji Forte dostawiałem ostatni parametr informujący, że wystawianie dokumenty jest do sprzedaży lub zakupu:
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości