wrob pisze:
Rownolegly juz umiesz dodac...
Wiec kolejny etap to grzebanie w tym raporcie... az sam z ciekawosci pogrzebie bo probleme jest wart rozpatrzenia....
Natmoimast moze ktos wie jak dodac schamte ksiegowania do samego kontraktu - bo w sumie alt-E kwoty pokazuje - tylko schmatu sie nie da wybrac - a moze wlasnie ksiegowanie kontraktu bylobo rozwizaniem np w sytuacji kiedy zaliczki poszly na 100% juz
I tak na prawdę nie chodzi tu o dodanie zapisu równoległego, bo nie musi on być równoległy, ponieważ zapis, będzie i tak spełniał wymogi ustawy o rachunkowości jeśli w zapisie księgowaym będzie 1.)WN kwota brutto faktury finalnej 2.) MA Vat należny i jego rozliczenie, 3.) Przychody ze sprzedaży towarów i następny " nierównoległy" 4.) WN Rozliczenia Międzyokresowe przycodów krótkoterm - otrzymane wcześniej zaliczki MA przychody zespół "7". Nie musi on być równoległy akurat w dekrecie, równoległy zapis to poprostu wygoda, nie zaburza on bowiem obrotów dekretu. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz co mam na myśli. Chodzi mi raczej o odpowiednie podstawienie w schemacie ksiegowym w polu KWOTA odpowiedniej wartości, NIE netto brutto bilans ilość czy "1" tylko, coś a'la "netto faktury zaliczkowe". Nie ma takiej opcji póki co, ięc musi być inny sposób.