|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
JKL
|
Raport księgowań
Witam, Mam takie pytanie, czy orientujecie się czy w symfonii można zrobić raport pokazujący ilość zaksięgowanych faktur w danym miesiącu? Ewentualnie żeby była lista tych faktur gdzie byłyby nazwa kontrahenta i kwota. Jest coś takiego czy to już zamówienie customowe?
FK 2011.1b.
|
2011-12-28, 16:06 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
Re: Raport księgowań
W samej symfonii - takiego raportu nie ma..
Ale mamy w ofercie pare takich raportow customowych :) :)
A jesli tak po prostu potrzebujesz to robisz tak - na liscie dokumentow dajesz sukaj filtrujesz np wg potrzebnego okresu, wyswietlasz Zaznaczasz wszystkie dokumenty, naciskasz zaksieguj, albo usun i w oknie potwierdzajacym dana operacje masz napisane ile dokumentow zaznaczylas:)
Pozatym jesli chodzi o faktury to mozna tez po prostu wydrukowac rejestrv VAT danego typu za potrzebny okres - tam masz LP
|
2011-12-28, 23:45 |
|
|
JKL
|
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. To jeszcze przy okazji jedna kwestia. Mianowicie czy istnieje jakiś mechanizm definiowania kosztów stałych i zmiennych w formie kontrahentów. O co mi chodzi, chciałbym mieć możliwość wydrukowania sobie znowu raportu, który mówiłby mi że na przykład brakuje mi jakiejś faktury stało-kosztowej bo nie jest zaksięgowana. Ja wtedy szukam czy jej nie ma czy co się stało?
Mam nadzieje że będzie to zrozumiałe, podchodzę do tematu zupełnie nie od strony księgowej, więc może to być trochę zakręcone.
|
2011-12-29, 10:19 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Mechanizmu nie ma - bo ciezko jest zrobic jakis ogolny mechanizm - w koncu kazdy ma rozne zalozenia itp - ale pod konkretne - mozemy go stworzyc....
Na szybko proste rozwiazanie - uzywamy znacznika dokumentu, albo cechy dokumentu - do zaznaczenia interesujacych nas dokumentow i co miesiac robimy podsumowanie ilosci wg znacznika - jak sie zgadza z poprzednim to ok jak nie to szukamy - (mozna tez uzyc znacznika kontrahenta i analogicznie)
|
2011-12-29, 14:29 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|