Za mało informacji nt. środowiska itp., natomiast możesz być spokojny, żadnych "udogodnień" nie wprowadzono, także ustawień nowych. Mamy instalacje wielostanowiskowe w tej wersji i nie ma problemów :)
Tak więc najprawdopodobniej coś nie tak z aktualizacją u Ciebie poszło lub jakieś czynniki nie do odgadnięcia tutaj spowodowały, że u Ciebie ta wersja nie działa prawidłowo.
PS. nie masz przypadkiem Pervasive 2000? Bo znam jeden przypadek takiego problemu ale on dotyczył przejścia już na wersje FK2011 potem FK2012 i winna jest właśnie ta wersja pervasive, co tu dużo mówić STARA strasznie...
Ostatnio zmieniony 2011-09-29, 11:43 przez krzysiek, łącznie zmieniany 1 raz
2011-09-29, 11:04
CeZaR
Tak posiadam PSQL wersje 2011
Innych problemów po aktualizacji nie stwierdziłem ani użytkownicy takowych nie zgłosili.
Po prostu zainstalowałem wersje 2012 na serwerze a później instalowałem 2012 na stacjach roboczych.
A przy pracy wyskakuje użytkownikom taki komunikat.
Problem
Właśnie na Pervasive 2011 to sie nie powinno dziać. Do dziś praktyka wskazywała, że dzieje się tak tylko na instalacjach po konwersji gdzie jest Pervasive 2000.
2011-09-29, 11:45
CeZaR
Dochodzę do wniosku że coś się dzieje z baza, u jednego z użytkowników pojawia się ten problem ciągle a nikt inny w danym momencie nie pracuje w firmie. U tego uzytkownika przeinstalowałem symfonie i psql. Nie pomogło.
Z ciekawości podpiąłem inną bazę i działa, a także podłączyłem się do bazy gdzie ktoś już pracuje w danym momencie i też działa.
Więc problem leży po stronie bazy, co powinienem zrobić przekonwertować przez PSQL do wersji 11, z tą bazą nic praktycznie nie robiliśmy, żadnych modyfikacji pliku.
2011-09-29, 13:26
CeZaR
Nie mogę edytować swojego poprzedniego postu.
Problem udało się rozwiązać,
coś pochrzaniłem w uprawnieniach do baz symfonii premium, użytkownicy nie mieli pełnych uprawnień, zmieniłem uprawnienia, zrestartowałem serwer i śmiga
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości