Jak uwzględnić koszt transportu związany z dostawą towaru
Autor
Wiadomość
Tytus1962
Jak uwzględnić koszt transportu związany z dostawą towaru
Witam,proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w zakresie cena zakupu i koszt dostawy związany z towarem.Mam dostawy towarów gdzie Ja ponoszę koszty związane z transportem
fakturowane oddzielnie jako usługa transportowa,na tej podstawie mogę wyliczyć moją cenę "nabycia"tak sobie ją nazwałem,problem mam z umiejscowieniem tej ceny tak aby magazyn był liczony w cenach rzeczywistych a sprzedaż z uwzględnieniem kosztu transportu,co wyeliminuje pomyłkę przy zastosowaniu rabatu, czy można do tego wykorzystać cenę bazową(netto zakup+netto transport),nie zawsze ten towar schodzi do zera a koszt transportu nie jest stały, czy może jakieś inne rozwiązanie ktoś stosuje.Dzięki!!
2011.1.a
jeśli przyjmujesz fakturę zakupu
jeśli ustawisz sie na PEŁNYM widoku
jest coś takiego jak cena - tu wpisujesz prawdziwą cenę zakup
a w polu koszt zakupu wpisujesz prawdziwą cenę zakupu + dodatkowe koszty zwiazane z zakupem
wartość ta (koszt zakupu) zostanie użyta do wystawienia dokumentu PZ
i w ten sposób na magazynie będziesz miał towar w prawdziwej realnej cenie zakupu
Niby tak, ale jak mam 150 pozycji a koszt transportu wynosi np. 20zł to dodawanie 0,13333 do kosztu zakupu każdej pozycji potrafi być upierdliwe:) a taki raporcik to z tego co się orientuję jakieś 700 netto;/
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 33 gości