Mam problem z bazą XT. Uruchomiłem raport naprawiający bazę. Ten jednak nie poradził sobie z naprawą. Logi poniżej. W czym może być problem związany z błędem wstawiania nowego rekordu do bazy XT? Dodam że nie mogę również dodać nowego miasta np podczas wystawiania faktury. Handel 3.22.
Podsumowanie sprawdzania poprawnosci bazy katalogow
Brak katalogu 'Sprzedaz' id=5400 w bazie XT - NIE NAPRAWIONO: Błąd wstawiania nowego rekordu do bazy XT (5)
Brak katalogu 'Wplaty' id=5410 w bazie XT - NIE NAPRAWIONO: Błąd wstawiania nowego rekordu do bazy XT (5)
Brak katalogu 'Kody SWW/KWiU' id=5600 w bazie XT - NIE NAPRAWIONO: Błąd wstawiania nowego rekordu do bazy XT (5)
Brak katalogu 'Miasta' id=5500 w bazie XT - NIE NAPRAWIONO: Błąd wstawiania nowego rekordu do bazy XT (5)
--- Zakończono 'Porˇwnanie z baz wzorcow' -------------------------------------------------------
--- Zakończono 'Szukanie odczonych gaŕzi drzewa' -----------------------------------------------
--- Zakończono 'Sprawdzanie uytkownikˇw' ---------------------------------------------------------
--- Zakończono 'Zliczanie iloťci elementˇw w podkatalogach' ---------------------------------------
Powinieneś puścić jeszcze pełną diagnostykę poprawności bazy - choć przyznam, że nie pamietam czy w tak starej wersji ona była już dostępna. Natomiast z dużym prawdopodobieństwem można po opisie stwierdzić ze masz uszkodzony plik z bazą XT. Jeśli masz kopię bez błędów to wróć do niej. Jeśli nie masz to pozostaje diagnostyka i ewentualna naprawa bazy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości