konwersja danych do wersji 2010.1b na nowym kompie
Autor
Wiadomość
Kwietniowa75
konwersja danych do wersji 2010.1b na nowym kompie
Witam,
Mam problem z przeniesieniem danych na nowy komputer. Był sciągany z Anglii już z systemem, więc może ma tam jakieś ustawienia, o których nie wiem - system Windows 7 PRO.
Przeniosłam się też z wersji a na b.
Wszelkie kodowania raczej mam polskie, ale może nie weszłam wszędzie. Jak próbuję zgrać dane pojawiają mi się błędy przy imporcie danych kadrowych:
1. Niezdefiniowany element: Kwota nijniższej emerytury" Brak definicji elemetu. Niektóre dane zostaną pominięte, oraz
2. Niezdefiniowany element "Czy wypłacać wynagrodzenia w przypadku braku przepracowanych godzin". Brak definicji elemetu. Niektóre dane zostaną pominięte
Jak wchodzę w elementy w miejsce niktórych polskich liter w obu wymienionych wyżej elementach wyskakują szlaczki, ale te same polskie litery w innych elementach widnieją tak jak powinny.
Efekt jest taki, że nie naliczają się płace - czyli nic zrobić nie mogę.
Dodam, że taką samą konwersję danych bez problemu robię na innym kompie w Windows XP kupowanym w Polsce.
Finanse i Księgowość działają bez zarzutu, dlatego dziwi mnie, że tu taki problem.
FK nie ma elementow z polskimi nazwami do konwersji
A Kadry maja sporo - wiec pozostaje ci konwertowac na innym kompie
PS. Producent nie gwarantuje poprawnej pracy na Windows w niepolskiej wersji
2011-02-06, 23:56
Kwietniowa75
Czyli nic zupełnie nie da się zrobić? Nic zmienić w ustawieniach?
Pozostaje w takim razie przeinstalować komputer ... :(
2011-02-07, 10:13
Kwietniowa75
Ha, dziś do mnie dotarło...
Zrobiłam konwersję na innym kompie, zgrałam bazę po konwersji i wygląda na to, ze wszystko pięknie działa :)
Obyło się bez przeinstalowywania tego komputera :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości