Notos pisze:
Kalina, zanim kolejny raz zadzwonisz do Sage Symfonia poszukaj swojego lokalnego Partnera.
Jestem przekonany, że Partner poradzi sobie z praktycznie każdym problemem, zrobi to też taniej i szybciej.
Listę partnerów masz na stronie:
http://www.symfonia.pl/pl_new/dystrybutorzy.asp
Tutaj to nie byłbym taki pewien, byliśmy pod opieką partnera nazwy nie będę wymieniał.
Przez 2 lata niby aktualizował Kadry. Mieliśmy także ustawione połączenie między FK i Handel lecz nie wszystkie dokumenty księgowały się tak jak powinny, część trzeba było przebijać ręcznie w FK o pytanie jaka jest tego przyczyna powiedział że program ma takie możliwości i może w przyszłych wersjach coś się da zrobić.
Po 2 latach coś się w posypało w systemie i powiedział że tutaj to tylko Sage może pomóż.
Więc zadzwoniliśmy do jednej z Fili i poprosiliśmy o pomoc.
Ceny owszem mają wyższe niż inni, przyjechał wdrożeniowiec popatrzył na bazy i ...
Kadry wcale nie były aktualizowane tylko gość zmieniał parametry na kolejne lata mimo zapewnień że to jest nowa wersja programu.
Powiedział że parametry mamy ustawione ale sam program jest 2 wersje w wstecz.
Bazę z handlu naprawił w około 2 godziny, puścił raporty diagnostyczne, później odpalił jakieś swoje narzędzia diagnostyczne, poindeksował i handel odżył, sprawdziliśmy dane ze wcześniejszymi kopiami bezpieczeństwa i wszystko się zgadało, zapytaliśmy się o księgowania i w ciągu następnych 2 godzin poustawiał, potworzył rodzaje w kartotekach powiedział jak należy rejestrować dokumenty żeby dobrze księgowania przechodziły.
Jeżeli chodzi o cenę to SAGE do tanich nie należy ale chłopak w ciągu jednego dnia zrobił to co poprzedni dystrybutor nie mógł zrobić przez 2 lata.
Ciekawe jakie są wymagania żeby zostać dystrybutorem, bo jak na mój gust to żadne, możliwe że inni partnerzy są bardziej kompetentni.
Ja wolę zapłacić więcej ale pracownicy mają mniej dodatkowej pracy.