|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jonobir
|
wlasciciele, skladki zus
Witam! Mam dwa pytania:
1. W Malej Ksiegowosci Premium (v. 2008a) do istniejacego juz wlasciciela ze 100% udzialem dodalem nowego. Chcialbym go teraz usunac, ale wyswietla sie komunikat "Wlasciciel Nowak ma lub mial udzialy" i nie chce mi go usunac. Jezeli nie da sie w programie to moze edycja jakiegos pliku?
2. Rowniez w Malej Ksiegowosci Premium, chcialem dodac skladki ZUS wlasciciela i osoby wspolpracujacej od poczatku roku. W styczniu 2008 chce odliczyc skladki ZUS z listopada i grudnia 2007 (poniewaz w styczniu zostaly zaplacone). Ustawilem date odliczenia styczniowa (ta sama w listopadzie i grudniu). I teraz jak robie PIT-5 za np. styczen, to program uwzglednia mi skladki wlasciciela za listopad i grudzien poprawnie, ale osoby wspolpracujacej uwzglednia tylko skladki grudniowe, pomijajac listopadowe. Przez to w deklaracji za styczen mam zla kwote skladek ZUS do odliczenia, a to pociaga za soba bledy we wszystkich kolejnych.
Bardzo prosze o pomoc. W googlach nic nie znalazlem niestety. pozdrawiam
|
2008-09-12, 18:33 |
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
|
|