|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Widoczne nazwy kontrahentów
Autor |
Wiadomość |
alex
|
Widoczne nazwy kontrahentów
Sprzedaż przez internet. Do FK mam importowane dokumenty z Symfonia Handel. Na fakturach sprzedażowych widoczne są nazwy i adresy firm bądź osób prywatnych. Natomiast w dokumentach widocznych u mnie (czyli FK) widzę na podglądzie f-r loginy kontrahentów. Podobnie jest, kiedy wchodzę w obroty kont aktywnych, tylko loginy klientów. Co z tym zrobić? Oczywiście f-ry mam drukowane i są prawidłowe nazwy i adresy. Czy po zaksięgowaniu, na obrotówce będą widoczne loginy czy dane kontrahenta, jakie są widoczne na fakturach?
|
2010-10-18, 15:13 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
Loginy? Kontrahenci ci sie loguja do handlu?
Mowisz chyba o skrótach :)
I co wogole ma do tego sprzedaz przez internet? - gdy przesylasz sobie dane z handlu do fk - przechodzi i skrot i nazwa kontrahenta - takie jak masz w handlu (i takowe potem FK uzywa na wydrukach) - jesli zas już do handlu jakos "glupio" importujesz skroty ze sklepu internetowego - to raczej tam na styku handel/sklep www - sobie pogrzeb/pozmieniaj
|
2010-10-18, 15:39 |
|
|
alex
|
Świetnie! Dzięki za poradę! Tylko firma na Handlu istnieje już kilka lat, ja dostępu do handlu nie mam, jestem księgową i otrzymuję importem dokumenty. A że uczę się symfonii, bo od stycznia będę na niej pracować, stąd moje pytanie. I nie ja importuję, tylko KTOŚ do mnie importuje dokumenty.
|
2010-10-19, 12:33 |
|
|
wrob
Ekspert
|
No to juz musisz uzgodnic z tym kto ci to wysyla z handlu - FK bedzie drukowala i zuwala to co dostanie - oczywiscie w FK mozesz sobie recznie po imporcie pozmieniac skroty kontrahentow na ladniejsze jesli nie da sie dogadac z tymi eksportujacymi :)
|
2010-10-19, 12:36 |
|
|
alex
|
Ok,teraz wiem w 100% na czym stoję...że muszę z tamtym:) pogadać. Ręcznie nie dam rady, jest tego około 1000 miesięcznie:(
Zapytam jeszcze o taką sytuację:
w jednym m-cu jest sprzedaż na paragon.
W drugim m-cu jest wystawiona do tego paragonu faktura.
Wiadomo: do vat i pit poszło w pierwszym m-cu, więc aby uniknąć podwójnych podatków muszę tę fa wyjąć z rejestru.
Myślałam o tym, żeby ta fa była w rejestrze bez dekretów, bez kont, ale nie chce symfonia zapisać.
Jak pominąć można taką fa?
|
2010-10-19, 12:41 |
|
|
wrob
Ekspert
|
1000 nowych KTH miesiecznie? No to recznie ciezko
Faktury juz nie ma po co wysylac...... albo trzeba ja skasowac po wczytaniu........ albo przedytowac ten wczesniejszy paragon przerobowszy go na fakture ( to juz by musialby byc baradzo zaawansowany import przez ITG zeby automatycznie)
|
2010-10-19, 12:47 |
|
|
alex
|
Dzięki piękne za błysk
Ale jak nie wysyłać takiej faktury? Przecież ona ma swój numer, jest pomiędzy fakturami w segregatorze...właściwie, to może i racja...fa jest, ale nie wchodzi na konta, ok, dzięki
|
2010-10-19, 12:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|