|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Problem z wynagrodzeniem zasadniczym
Autor |
Wiadomość |
zuchol
|
Problem z wynagrodzeniem zasadniczym
Mam problem z wynagrodzeniem zasadniczym u pracownika, który jest 3 miesiąc na chorobowym (choroba w ciąży) i mimo iż automatycznie (prawidłowo) wskoczyło mi "NIE" w rubryce "Finansowane przez zakład", to na zakładce z wynagrodzeniem dalej mam wynagrodzenie zasadnicze równe temu co w umowie o pracę. Jest to o tyle problematyczne, że pracownicy mają dodatkowo premię procentową, w której w skład podstawy wchodzi zasadnicze wynagrodzenie i pracownica ma wyliczone pełne wynagrodzenie łącznie ze składkami - a nie powinna.
Gdzie szukać błędu?
|
2010-10-07, 12:45 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
Ale w czy masz ten błąd tak naprawde? - zle wyliczylo kwote netto do wyplaty przez zus?
Przeciez kadry nigdy nie zmianiaja zasadniczego itp - taka jest logika systemu - po prostu w razie potrzeby w takich sytuacjach calomiesiecznych (urlop,choroba) genereruja identyczne w kwocie a przeciwne w znaku potrącenie.
Zreszta jesli premia jest procentowa i np pracownik pojdzie na urlop na 2 tygodnie - to zwykly algorytm mu policzy procent z calego zasadniczego - a nie z polowy - chyba ze zmodyfikowales i jako podstawy do premii uzywasz sume zasadniczego minus potracenia
PS. Pracownik w ciaży - to ewenement na skale swiatowa? - czy tez pracownica ale w ujęciu political corectness? :) :)
|
2010-10-07, 13:52 |
|
|
zuchol
|
Brakowało mi w ustawieniach pomniejszenia podstawy premii procentowej o potrącenie - po dodaniu odpowiedniej klasyfikacji jest już wszystko ok.
Dziękuję za naprowadzenie :)
Ad. PS
Nie brzmi mi ładnie słowo "pracownica", wolę ujęcie political corectness ;)
///////////
Temat można zamknąć
|
2010-10-07, 14:19 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Naciska sie "pomógł" w celu zamkniecia tematu
|
2010-10-07, 14:25 |
|
|
shikoo
|
podobno pierwszy mężczyzna w ciąży zgarnie 5 milionów dolarów.... może za to ta premia? :)
|
2010-10-22, 09:31 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|