Zestawienie bierzące stany i rezerwacje HMF 2010.2
Autor
Wiadomość
psot
Zestawienie bierzące stany i rezerwacje HMF 2010.2
Mam różnicę pomiędzy zestawieniem Bierzące stany i rezerwacje towarów a ilością handlową i ogólną z kartoteki towaru. Np towar X ma (wg zestawienia) 5 szt stan handlowy i 5 szt stan całkowity. Wg kartoteki stan handlowy 6 i stan ogólny 6. Czy jest jakaś różnica między zestawieniem a danymi z kartoteki o stanie? Dodam że zestawienie tow. na dzień jest zgodne z ilościami w kartotece towaru.
Konieczna jest diagnostyka bazy. Jako ADMIN uruchom raporty, systemowe\diagnostyka a następnie Diagnostyka stanów magazynowych i Diagnostyka dostaw i stanów magazynowych
Wcześniej zrób kopię bazy bo kto wie co sie tam podzieje przy diagnostyce.
2010-06-09, 15:21
psot
Wykonałem diagnostyki i żadnego błędu Rozumiem że to zestawienie musi się zgadzać ze stanami, które są w kartotece towaru i zestawieniem stany magazynowe na dzień ?
te dwie diagnostyki które Ci podałem to jakby podstawa - najczęściej one mogą to poprawić - jeśli one nic nie wykryły to znaczy ze problem jest gdzie indziej a to już nie jest zabawa na forum. Proponuję Ci zrobić kopie i wykonać pozostałe diagnostyki bo problem może być np w rezerwacjach. Nic nie ryzykujesz bo jak napsujesz to zawsze możesz wrócić do kopii :)
2010-06-11, 19:43
psot
Wiec, jak się okazało, jest to błąd aplikacji. Cytując za DWTP "Zestawienie 'Bieżące stany i rezerwacje towarów' niepoprawnie wykazuje stan handlowy i stan całkowity w przypadku, gdy w kilku magazynach będzie ten sam niezerowy stan handlowy i stan magazynowy. W tej sytuacji program nie sumuje tych stanów tylko uwzględnia je jednokrotnie".
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości