Witam, jak można otworzyć zamknięty rok? W 2009 r mam wszytskie dokumenty w buforze, zamknęłam rok bez zatwierdzania aby mieć kontrole rozrachunków w 2010 r. Teraz niestety nie mogę nic poksiegować ani poprawić w 2009 r bo pisze że mam zamknięte miesiące. Czy można coś z tym zrobić? Z gróy dzieki za wszelkie wskazówki.
2010-03-04, 11:11
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
byrusia
tabela o5rok
zamkniety na 0
odblkowuuje rok
miesiace tez mozna do 3 miesiecy w tyl od strony programu albo na tej samej tabeli w mcZamkniety o 0 do liczny okresow w roku
Jesli rok jest zamkniety bez zatwierdzenia to normalnie mozesz do grudnia dorzucic dokumenty...
A poprawic zaksiegowane dokumenty - to juz nie mozesz niezaleznie czy otworzysz ten rok czy nie - tylko raport odksiegowujacy
2010-03-04, 12:09
berkal
O to chodzi że nie mam w ogóle dokumentów poksięgowanych wszytsko mam w buforze, a przez to że zamknęłam nie mogę nic zaksięgować w miesiącach wstecz przed grudniem ...
tabela o5rok zamkniety na 0 odblkowuuje rok miesiace tez mozna do 3 miesiecy w tyl od strony programu albo na tej samej tabeli w mcZamkniety o 0 do liczny okresow w roku
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości