Dwie symfonie z dwoma wersjami Pervasive
Mam kolejny problem
...
Sytuacja jest taka. W naszej firmie znajdują się dwa serwery obsługujące dwie firmy. Na jednym z nich jest zainstalowana Symfonia dla jednej firmy, na drugim dla drugiej firmy. Na jednym z nich (serwerze) zainstalowana jest baza Pervasive, na drugim nie (firma druga nie zakupiła licencji).
Obie firmy obsługują te same osoby, na tych samych komputerach. Zrobione jest tak, że zainstalowane były na stacjach roboczych programy w ten sposób, iż najpierw jako jedna firma - stacja robocza, potem jako druga firma - stacja robocza. Dzięki temu były dwa skróty na ekranie, dla jednej firmy i dla drugiej. Z jednego skrótu odpalało z klientem Pervasive i łączyło się z pierwszą firmą, z drugiego ze standardowym microkernel i łączyło się z drugą firmą (stąd moje wcześniejsze pytanie o automatyczny wybór firmy). Jak to działa, nawet się na razie nie zastanawiałem.
Ale w tej chwili na jednym z komputerów mam taki problem, iż po uruchomieniu jednej Symfonii a potem drugiej pojawia się błąd nr 37 i Symfonia nie uruchamia się. Inne komputery działają prawidłowo, można nawet uruchomić dwa razy Symfonię z danymi z jednej firmy i z danymi z drugiej firmy na raz. Wygląda na to, iż na tym komputerze nie mogą by uruchomione dwie wersje klienta bazy Pervasive. A na innych można i działa.
Wiem, że najlepiej byłoby zakupić bazę na drugi serwer, ale właściciel drugiej firmy nie chce wydać tylu kasy. Więc rozwiązanie odpada.
Konkretne pytania :
1. Gdzie jest skonfigurowany rodzaj silnika uruchamiany przy odpowiedniej wersji Symfonii?
2. Dlaczego na jednym z komputerów pojawia się błąd nr 37?