|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kasia888
|
e-sprawozdanie
Generując nowe sprawozdanie za 2022 rok mam do wyboru - bilans albo bilans wzór sprzed nowelizacji. Co mam wybrać? Jak w programie wchodzę tylko w bilans to wyświetla mi się tylko bilans wzór sprzed nowelizacji. Czy ktoś wie czym się te bilansy różnią i jaki powinnam wybrać?
|
2023-03-21, 13:58 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
assaq11
Ekspert
|
Re: e-sprawozdanie
w 2016 została wprowadzona nowelizacja bilansu - taką najbardziej bijącą po oczach zmianą było to że zyski i straty nadzwyczajne przestały być wyodrębniane - spójrz na oba i porównaj końcówki - w nowym zniknęły zyski i straty nadzwyczajne - zmieniło się ujęcie tego plus parę innych ujęć
którego masz użyć - tego który ma prawidłowe przypisania kont do bilansu - sugerowałbym pracować na nowym i jego odpowiednio dostosować i potem używać przypisanie kont do bilansu masz w opcji ustawienia / układ bilansu
|
2023-03-21, 17:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|