Odczyt danych transakcji i kontrahentów / Sage 50c
Autor
Wiadomość
TJD
Odczyt danych transakcji i kontrahentów / Sage 50c
Mam probem. Kiedyś pisałem aplikacje, która odczytywała dane z tabel Symfonia 2.0 FiK (jeszcze na Pervasive PSQL). Były to tabele kontrahenci i transakcje - a chodziło o odczyt sald dla poszczególnych klientów i przygotowanie raportów nie rozliczonych dokumentów. Symfonia została zamieniona na Sage 50c 2020.2 (a baza na MS SQL Server) i tych tabel już nie ma. Są widoki FK_kontrahenci i FK_transakcje, ale z tego co widzę join tych dwóch widoków nie jest możliwy (id w FK_kontrahenci nie zgadza się z polem kontrahent w FK_transakcje). Jak w obecnej wersji mogę wyciągnąć dane a listą nierozliczonych faktur i przypisanych do nich kontrahentów? Z góry dziękuję za pomoc.
2020-02-17, 10:05
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
TJD
Re: Odczyt danych transakcji i kontrahentów / Sage 50c
Nie wiem czy sam nie rozwiązałem swojego problemu :) Czy takie łączenie (po polu "pozycja" w widoku fk_kontrahenci) jest ok?
SELECT * FROM [FK].[fk_transakcje] tr inner join [FK].[fk_kontrahenci] k on k.pozycja=tr.kontrahent
2020-02-17, 11:39
TJD
Re: Odczyt danych transakcji i kontrahentów / Sage 50c
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości