|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Sortowanie plików przy imporcie do Symfonii ERP Handel
Autor |
Wiadomość |
Vlad Korobka
|
Sortowanie plików przy imporcie do Symfonii ERP Handel
Witam,
mam folder z listą plików, każdy plik to faktura, importuję te pliki przez iorec. ale potrzebuję importować to po kolei, jak jest w folderze, właśnie po nazwie pliku. i mam problem taki, że w folderze widzę kolejność 1, 2, 3, 4..., a Symfonia, jak zaczytuje te pliki, zaczytuje jako 1, 10, 11, 12..., 2, 20, 21.., 3, itd.
W jaki sposób to można obejść?
Z góry dziękuję!
|
2019-05-17, 18:38 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
rafal
Ekspert
|
Re: Sortowanie plików przy imporcie do Symfonii ERP Handel
pokaż kod jakim teraz importujesz. Poprawimy.
|
2019-05-17, 18:44 |
|
|
Vlad Korobka
|
rafal pisze: pokaż kod jakim teraz importujesz. Poprawimy. Kod: string invoice_folder = "C:\\INVOICE\\*.txt" string file_item = find file(invoice_folder) int open_file string file_name
while (file_item) open_file = open(file_item) for input file_name = name open_file print file_name + LF file_item = find next file wend i tak pokazuje mi listę plików. a potem iorec'em zabieram dane dla importu
|
2019-05-17, 18:58 |
|
|
Vlad Korobka
|
myślę że można pobrać listę plików z folderu przez Scripting.FileSystemObject, i to było by zgodnie z sortowaniem Windowsa (chyba). Kod: dispatch obj_ = "Scripting.FileSystemObject" dispatch folder_ dispatch files_ folder_ = obj_.GetFolder("C:\\INVOICE") files_ = folder_.files ale teraz nie wiem jak wyciągać po kolei nazwy plików, żeby potem importować ich do Symfonii i działać
|
2019-05-17, 20:07 |
|
|
rafal
Ekspert
|
(1)
Kod: string invoice_folder = "C:\\INVOICE\\*.txt" string file_item = find file(invoice_folder) int open_file, i string file_name mapValue mvLista mvLista.Type(string)
while (file_item)
buf = file_item if find regular "{*}{(!\\)##}$" then mvLista.Set((using "%40.40s",regular 2),buf) endif file_item = find next file wend
mvLista.sort()
for i = 1 to i > mvLista.Size() print file_item = mvLista.Get(i),lf next i
|
2019-05-18, 10:58 |
|
|
rafal
Ekspert
|
(1)
Vlad Korobka pisze: myślę że można pobrać listę plików z folderu przez Scripting.FileSystemObject, i to było by zgodnie z sortowaniem Windowsa (chyba). Kod: dispatch obj_ = "Scripting.FileSystemObject" dispatch folder_ dispatch files_ folder_ = obj_.GetFolder("C:\\INVOICE") files_ = folder_.files ale teraz nie wiem jak wyciągać po kolei nazwy plików, żeby potem importować ich do Symfonii i działać Jeżeli jest jakiekolwiek sortowanie to jest to sortowanie tekstu a nie liczb. Tak więc nic z tego. Jeżeli masz wpływ na nazwy importowanych plików to najlepiej użyj zer wiodących np:. 00000001.txt itd..
|
2019-05-18, 11:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|