|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
raporty użytkownika Word - Kadry 2018
Autor |
Wiadomość |
peter222
|
raporty użytkownika Word - Kadry 2018
Witam
Chciałbym zmodyfikować treść raportu umowy o dzieło. Nie mam zatem potrzeby wstawiania żadnych nowych "znaczników", chodzi wyłącznie o kosmetyczną zmianę tekstu. Próbuję więc wykorzystać do tego raporty użytkownika ale dokumentacja jest tak skąpa że nie potrafię tego ugryźć. Mam na swoim profilu folder "Raport Użytkownika", w folderze samego programu natomiast widzę oryginał tego raportu w Raporty\Template\Umowa o dzieło\Główny.dot Co dalej? Jeśli próbuję kopiować Główny.dot do mojego folderu "Raport Użytkownika", nadaję mu inną nazwę np. "Moja Umowa o Dzielo", to pojawia się on co prawda na liście Raport Uzytkownika / Ustawienia wydruku / Własne szablony... niestety wywołany z tego miejsca sieje błędami (nie rozpoznaje żadnego "znacznika"). Jak więc zrobić w prosty sposób kopię i na niej działać?
|
2017-10-26, 08:40 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: raporty użytkownika Word - Kadry 2018
Ogólnie to jest tak, że każdy z tych podkatalogów dotyczy osobnego raportu. Czyli Twój szablon do umowy o dzieło powinien być w katalogu do umów o dzieło a nie w raporcie użytkownika. Poniżej po kolei, co trzeba zrobić:
1) Ustawienia>Komunikacja>Domyślne ścieżki do zapisywanych plików - upewnij się, że "Katalog domyślny szablonów" to np. katalog z programem \raporty\template lub inny katalog gdzie znajdują się podkatalogi z szablonami .dot 2) Na liście pracowników uruchom raport "Umowa o dzieło" na jakiejś osobie - w oknie raportu wybierz "Wyświetlenie raportu w programie MS Office" i kliknij przycisk "Ustawienia wydruku" - w kolejnym oknie zmień wybór na "Własne szablony" i z listy rozwijanej wybierz "Główny.dot" a potem "Edytuj szablon" 3) Otworzy się szablon w MS Word - zapisz go pod nową zmienioną nazwą, a potem wprowadź zmiany w tekście itd., ogólnie formatuje się to mniej więcej tak samo jak zwykły dokument MS Word tyle że jest to szablon (dot) a nie zwykły plik. 4) Przy następnym wykonaniu raportu wybierz sobie ten nowy szablon (Ustawienia wydruku) i zobacz czy i jak działa.
|
2017-10-26, 18:16 |
|
|
peter222
|
Re: raporty użytkownika Word - Kadry 2018
nooo, teraz gra - dzięki jak nie wiem co! :) chociaż to chyba zupełnie inaczej niż mówi dokumentacja... tam zamotane to jest strasznie
|
2017-10-26, 19:39 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|