|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Ponowne zatrudnienie pracownika w Symfonii ERP
Autor |
Wiadomość |
Oleczka100
|
Ponowne zatrudnienie pracownika w Symfonii ERP
Proszę o pomoc, mam problem z prawidłowym przyjęciem do pracy ponownie pracownika, po "wyciągnięciu" pracownika z archiwum, przez kalendarz wprowadzam dane jak przy każdym pracowniku, ale niestety w Zakładce płace nic się nie nalicza, mam informacje: Brak wartości - Umowa o pracę. Kwota wynagrodzenia zasadniczego. i Brak wartości - Umowa o pracę. Wymiar czasu pracy. W momencie kiedy wchodzę w edycję każdego składnika to dane są i są prawidłowe. Czy przy ponownym zatrudnianiu pracownika trzeba jeszcze coś dodatkowo zrobić? Jeszcze jest taka sprawa, że jak usuwam to co wprowadziłam do kalendarza u tego pracownika, żeby na nowo to zrobić, to i tak nie chce się "wyszarzyć", cały czas mam informację, że w kalendarzu są niezrealizowane zadania, chociaż nic nie widzę.
Będę wdzięczna za pomoc.
|
2017-05-08, 14:11 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: Ponowne zatrudnienie pracownika w Symfonii ERP
Z zatrudnianiem historycznej osoby ogólnie nie powinno być żadnych problemów, chyba że w dalekiej przeszłości była zwolniona w zupełnie niepoprawny sposób. Aby to jakoś poprawić musisz najpierw wyczyścić zupełnie jej kalendarz (no powiedzmy "wyszarzyć"), w tym celu wejdź sobie do okna pracownika na kalendarz, kliknij prawym > dziennik zdarzeń i wyfiltruj wszystkie zdarzenia niezrealizowane od początku bieżącego miesiąca do końca, potem je usuń (będą pewnie jakieś związane z przedłużeniem/zakończeniem umowy); następnie wejdź w zakładkę "wzorce" i usuń wszystkie nowe wzorce a jeśli są jakieś historyczne ciągnące się od niewiadomo kiedy - zakończ je z ostatnim dniem poprzedniego miesiąca. Dodatkowo zanim zaczniesz ponownie przyjmować sprawdź dane kadrowe (wszystkie powinny być odpowiednio zakończone w dalekiej przeszłości): - umowa o pracę - bilanse (chorób, urlopów) - zgłoszenie ZUA / wyrejestrowanie ZWUA Po zrobieniu w/w nie powinno być żadnego problemu z przyjęciem nowej osoby.
|
2017-05-09, 21:39 |
|
|
Oleczka100
|
Dzięki za pomoc, udało mi się to już zrobić. Mam kolejny problem, pierwszy raz mam coś takiego, pracownik był na zwolnieniu lekarskim 16 dni w maju a do wypłaty nalicza mi się dużo więcej niż dostałby pracując cały miesiąc, nic nie robiłam, zwolnienie wprowadziłam poprzez kalendarz. Będę wdzięcz na pomoc.
|
2017-05-12, 14:38 |
|
|
szepczący
|
Pewnie to zwolnienie wstawiłaś jeszcze w kwietniu, gdy okresy płacowe na maj nie istniały. Zaznacz wszystkie osoby w maju i uruchom raport "Aktualizacja - rozliczenie urlopu/zasiłku" i po wykonaniu pewnie będzie OK.
|
2017-05-12, 20:52 |
|
|
Oleczka100
|
Bardzo dziękuje, wszystko teraz jest dobrze.
|
2017-05-15, 08:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|