|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Drukarka igłowa Windows 7 IBM Proprinter Handel 2013.1
Autor |
Wiadomość |
Glajder
|
Drukarka igłowa Windows 7 IBM Proprinter Handel 2013.1
Witam. Do tej pory korzystaliśmy z drukarki igłowej (OKI) skonfigurowanej na sterownikach IBM Proprinter III (Windows XP). Niestety windows 7 nie posiada tego sterownika. Całą sprawę komplikuje fakt, że jest to windows 7 w wersji 64 bitowej. Czy ktoś z was ma doświadczenia w tej materii - instalowanie i prawidłowe wydruki faktur na igłówce OKI.
Zainstalowana wersja programu: Symfonia Handel 2013.1a
_________________ Pozdrawiam, G.
|
2015-02-23, 08:04 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
Jarek75
Ekspert
|
Re: Drukarka igłowa Windows 7 IBM Proprinter Handel 2013.1
Wydruki tekstowe kończą się na XP.
|
2015-02-23, 09:50 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Jak najbardziej sa dostepne sterowniki typu generic/proprinter/ text printer dlawin 7/8 trzeba sobie tylko je poszukac - i nawet dzialaja :)
Click Start | Settings | Printers. Double-click the Add a printer icon. The Add a printer wizard will appear, click Next The Add a printer wizard will ask how this printer is to be attached, select Local Printer The Add Printer wizard will show you a list of Manufacturers and Printers. Scroll through the list of Manufacturers and highlight the GENERIC. Highlight the printer named Generic/Text Only in the list of Printers Click Next. Highlight FILE: Creates a file on disk and click Next. A menu will appear that will allow you to select this printer as your Default Printer. Select No to this option and click Next. The Add a printer wizard will ask if you want to print a test page, select No and click Finish
|
2015-02-23, 16:24 |
|
|
Glajder
|
Dzięki wrob,
Największy problem to wybór czcionki. Zauważyłem, że Symfonia jest taka że nawet jak działa w trybie tekstowym to w trybie graficznym przygotowywany jest wydruk. Mimo, że mam skonfigurowane kody drukarki to i tak muszę ręcznie wybrać jakąś czcionkę bo Symfonia musi przeprowadzić "skład". I tu mam problem ponieważ w podglądzie zawija mi teksty. Np wartość netto w XP pojawia się w dwóch wierszach a w W7 w trzech. W XP po zainstalowaniu proprintera pojawiały się czcionki Courier New 5dpi Courier New 10dpi .... 12 i 17 dpi a tu nie. Wrob, jeszcze nie próbowałem Twojej propozycji więc nie wiem, czy te czcionki się pojawiają (lub jakiekolwiek sensowne). Spróbuję też myk taki, że ustawię do wszystkiego małe czcionki (bo przecież kody sterujące i tak mi je przerobią).
_________________ Pozdrawiam, G.
|
2015-02-25, 12:30 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|