Przeszacowanie walut to jak rozumiem wycena bilansowa a może źle to rozumiem ? Układam plan kont i konto 201 będzie kontem rozrachunkowym walutowym z odbiorcami. Dodatkowo chcę wprowadzić analitykę : 1 - kontrahenci krajowi, 2 - kontrahenci zagraniczni. Oczywiście z podpiętymi kartotekami kontrahentów. Czy jak będę wykonywała przeszacowanie walut na koniec roku - wycenę bilansową to czy mogę np ustawić do przeszacowania konto 201-1-x? Dokładnie chodzi mi o to czy koniecznie trzeba założyć oddzielne konta syntetyczne dla odbiorców krajowych i zagranicznych, czy jeśli będą na jednej syntetyce to mogą być jakieś późniejsze problemy?
Mechanizm przeszacowania sam "znajdzie" konta z zapisami walutowymi oczywiście z zahaczonym parametrem "walutowe". Może być nawet wszystko w 201-kontrahent
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości