|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Import danych - błąd metody rozliczania VAT
Autor |
Wiadomość |
kosa351
|
Import danych - błąd metody rozliczania VAT
Witam,
mam problem z zaksięgowaniem dwóch faktur z lutego. Dwie pierwsze z lutego bezproblemowo zaimportowałem z Handlu do Małej Księgowości, ale z kolejnymi dwiema z lutego mam problem. Nie mam pojęcia dlaczego.
Opis błędu
Błąd faktury 0007/11/FVS, błąd metody rozliczania VAT. Dokument wystawiono w okresie kasowego rozliczania VAT.
Jaka może być przyczyna?
|
2011-03-14, 22:38 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
а moze cos wiecej o tym co zawieraja te faktury?
o szablonach i o wersjach HM i MKP?
|
2011-03-15, 02:22 |
|
|
kosa351
|
Wersje obu programów najnowsze (Handel Start 11.0.9.0, Mała Księgowość 11.1.3.0)
Odnośnie faktur.
Dwie pierwsze z lutego, które wyeksportowałem do Księgowości zawierają standardowo jakieś części + usługę. Kolejna do wyeksportowania z lutego to faktura zaliczkowa (rozpoczęty kontrakt) z 18 lutego, ale jeszcze nie rozliczona fakturą końcową (będzie rozliczana/zakończona pod koniec marca), dalsze faktury to jak poprzednio czyli części + usługa. Sprawa wygląda tak, że od tej zaliczkowej nie mam możliwości wyeksportowania żadnej faktury.
Jeśli chodzi o eksport. Robię to zawsze tak samo czyli: w Handlu zaznaczam sobie faktury, wybieram eksport danych (Eksport format 3.0 do FK i MP). Następnie otwieram Księgowość, import danych, wskazuje plik i szablon c:\start\szablon\mpinhm.ams
Ręczne dodawanie faktur w Księgowości działa bez problemu.
|
2011-03-15, 09:34 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|