Czy chodzi o raport umieszczony w Raporty -> Dokumenty -> Sprzedaż ?
o nazwie "Engine do dokumentów"?
Jeśli tak to nie mam pojęcia gdzie tam pobierane są te informacje z parametrów.
Mogę liczyć na jakaś wskazówkę?, np. w której linii pobierany jest argument świadczący o tym, że ma być to wydruk do pdf?
O tym, że raport ma być drukowany do pliku pdf decyduje parametr polecenia RUN.
Sam raport faktury nie wie o tym, że skończy jako plik pdf a nie np:. podgląd na ekranie.
Parametry np:. id_drukowanego_dokumentu przekazywane są w stałych o nazwach Arg0..9
Raz jeszcze odświeżę temat.
Rozmawialiśmy o tworzeniu pdfów z poziomu Ambasica.
A czy można utworzyć pdfa za pomocą automatyzacji z poziomu innej aplikacji .NET?
Mówiliśmy wcześniej o metodzie RUN języka Ambasic, której uruchomienie z odpowiednimi parametrami skutkuje zapisaniem pliku pdf na dysku.
Mam już zautomatyzowaną w pewnych kwestiach symfonię Handel. Chciałbym dodać jeszcze linie kodu która wywali mi tego PDFa, ale nie wiem jak i czy się da przy automatyzacji COM wywołać tą metodę RUN?
_________________ Zrozumieć niezrozumiałe ;)
2011-02-23, 14:28
Benji_Pete
Re: Drukowanie PDFów
rafal pisze:
jacekk pisze:
Aby pdf został zapisany we wskazanym katalogu wystarczy w raporcie dodac kod:
Kod:
pdfDisp.FilePath = "D:\\zamowienia\" pdfDisp.Filename="zamowienie1.pdf" pdfDisp.Title="Zamowienie nr 1" pdfDisp.Subject="Zamówienie towaru"
Uwaga ! Katalog musi istniec.
Ten kawałek dodać na początku raportu "Dokument VAT I"
Znacie jakieś jeszcze inne właściwości i metody obiektu pdfDisp. Chciałem zautomatyzować druk PDF na HMF2006c. Wiem z postu, że polecenie RUN z odpowiednimi parametrami na tej wersji nie zadziała. Dzięki pdfDisp chociaż sobie nazwę pliku i folder ustawię.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości