Cytuj:
mrEM napisał/a:
Nie wiem, jak reszcie ale właśnie ze względu na (tutaj użyję eufemizmu) niedopracowaną obsługę zaliczek (wdrażam Handel od kilku lat i nie uzyskałem sensownych rozwiązań) moja irytacja rośnie proporcjonalnie do złości zniecierpliwionych i zdegustowanych klientów. Mogę klientom oczywiście tłumaczyć wymogi kolejnych przepisów prawnych, które regulują kwestię wystawiania zaliczek i obstawać przy tym, że Handel je spełnia. Rzeczywistość praktyk handlowych odbiega jednak od zdefiniowanego w programie MECHANIZMU obsługi zaliczek i nie narusza przepisów (opisana wyżej sytuacja). Czy komuś udało się ostatecznie wygrać tą wojnę (nie kolejną bitwę o rozwiązania częściowe i niedoskonałe)? Czy też pozostaje już pełne zażenowania stwierdzenie "się nie da"?
Cieszę się, że ktoś (dystrubutor jak rozumiem) podjął ten temat. Może SAGE coś zmieni.
Słyszłem że w wersji HMF 2010 ma być wdrożone takie rozwiązanie, jakiego potrzebuję. Tzn. realizacja częściowego wydania w dowolnych ilościach - do kwoty zapłaconej f-rami zaliczkowymi. Byłbym wdzięczny np. za link do dokumentacji.