Kopiowanie z listy dokumentów do schowka?Dlaczego niemożliwe
Autor
Wiadomość
gamika
Kopiowanie z listy dokumentów do schowka?Dlaczego niemożliwe
Witam wszystkich!
Może ktoś z Was znalazł rozwiązanie - jak skopiować/ "wyciągnąć" do Excela/pliku tekstowego dane z widoku listy dokumentów?
Mam Handel wersję 2011.a. Powiedzmy sprzedaż - Kartoteka dokumentów.
Można zaznaczyć - zrobić zestawienie (Zestawienia - Zestawienie wybranych dokumentów), ale wtedy znika część danych (np. opis dokumentu).
Można zaznaczyć - prawy mychą - Kopiuj do schowka - nawet pojawia się komunikat , że niby skopiowano x dokumentów, ale... wkleić już się nie da. Czyli nie kopiuje.
Próbowałam nawet okrężną drogą - Zestawienia - wykonaj raport - lista dokumentów i listę mam ale na koniec możliwość albo wydruku albo pdf. Zapisanie chociaż jako plik tekstowy, który mogłabym potem zaimportować do Excela - niemożliwe.
Precyzujac - nie "Czyli nie kopiuje" tylko kopiuje ale w formacie handlu - spróbuj te doki wkleic w handlu w tym samym oknie ale w innym rodzaju to zobaczysz :)
Oczywisty sposob to zapisac ten pdf otworzyc w akrobacie i stamtad skopiowac
mniej oczywisty dodac drukarke do systemu generic text only i ustawic ja na file..
Lepszy: dopiac sie do bazy i stamtad raportowac :)
Najlepszy: Mamy w ofercie aplikacje Pulpit Menadzera (i pare innych prostszych - tanszych) - w niej to wszystko da sie zrobic - po szczegoly skontaktuj sie ze mna na skype - to zaprezentujemy ją :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 23 gości