Witam,
próbuję zrobić rzecz następującą:
1. do zainstalowanej wersji Symfonia 2010 z natywnym silnikiem Btrieve 6.15 i firmą demo_fk próbuję dostać się poprzez ODBC. Na tej samej maszynie jest Symfonia, łącze ODBC, jak i aplikacja, którą chcę analizować dane z bazy.
2. nie chciałbym robić żadnych eksportów, raportów ani dostawać się do tej bazy w żaden inny sposób poza ODBC
3. w celach testowych wygenerowałem pliki DDF i próbowałem dwóch sterowników Btrieve - obydwu rekomendowanych lub wspominanych wcześniej na tym forum:
3.1 Interface 2.04 opisywanego na
http://forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?p=194
3.2 innych interface'ów, które znalazłem na internecie, m.in.: DataDirect
4. objawy są takie, że podczas próby utworzenia łącza System DSN, w obydwu sterownikach ODBC, po podaniu katalogu, w którym są pliki DDF - C:\Symfornia\demo_fk - sterownik nie może odnaleźć bazy danych lub nie może się do niej zalogować
5. Po zainstalowaniu testowej wesji Pervasive i dodaniu do niej tego samego katalogu z Symfonii, wszystko działa poprawnie i można się podłączyć do niej bez żadnych problemów.
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł opisać dokładnie, jak wypełnić pola w łączu ODBC do bazy 6.15 - przeszukałem forum, jednak tak dokładnego opisu nie znalazłem.
Pozdrawiam,
Arry