dopadł mnie US... karzą skorygować WDT z ... 2014 i dać to jako sprzedaż krajową. Jak to zrobić to już wiem, zostaje pytanie czy w programie jest to fizycznie możliwe. Rok zamknięty, dokumenty zaksięgowane, zmieni mi się przychód a więc i CIT i VAT do zapłaty. A co za tym idzie mam zmiany zysku w latach kolejnych... Jak to księgowo w programie rozwiązać? FK 2.0 wersja 2018.a (nie wiem czy aktualizacja na 2019 będzie)
jeśli są to kwoty nieistotne to się doksięgowuje na bieżąco, jeśli istotne to przez konto rozliczenie wyniku lat ubiegłych, nie koryguje się zapisów w księgach sprzed x lat
poradziłem sobie starą metodą czyli kartka długopis i konta T-owe :) do tego ręcznie rejestry i całą reszta US klepnął wszystko choć wyszło mi 1,- mniej ale oni zbiorczo wzięli kwoty a ja z 4 m-cy i razem było 13 faktur i gdzieś się ta 1,- rozjechała
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 45 gości