Mała księgowość 2017 Wynagrodzenia z umowy o pracę wypłacane są do 10tego następnego miesiąca.
Naliczając wynagrodzenie pracownikowi podaję następujące dane: wynagrodzenie za : styczeń 2017 okres: 2017-01-31 data wypłaty: 2017-02-10
W ustawieniach Funkcje-Parametry-Paramety księgowania pozycji-Księgowanie kosztów umowy o pracę mam wybraną opcję "w miesiącu, za który jest należne wynagrodzenie"
Księgując wynagrodzenia do księgi program cały czas podaje mi wynagrodzenia wypłacone w danym miesiącu a nie należne za dany miesiąc.
Czy jeszcze coś gdzieś w ustawieniach trzeba zaznaczyć aby program księgował wynagrodzenia należne za dany miesiąc (czyli za styczeń w styczniu) a nie wypłacone w danym miesiącu (w styczniu wypłacone za grudzień) ??
Poza tym jak dobrze widzę, w programie nie ma wydruku lista płac za dany miesiąc, tylko "lista wypłat"
Jest to trochę mylące, bo jeśli ja mam wypłaty do 10tego następnego m-ca a w nagłówku mam "lista wypłat w miesiącu styczniu" i wykazane są płace wypłacone w lutym.
Czy jest jeszcze jakiś innych wydruk??
Załączniki:
lista wypłat w miesiącu styczniu.jpg [ 94.18 KiB | Przeglądany 4512 razy ]
2017-04-28, 13:52
MałgorzataJ
Re: księgowanie wynagrodzenie mała symfonia
Aby program zaksięgował wynagrodzenie w miesiąc, za który jest należne musisz jeszcze określić odpowiednie terminy płatności. Podatki Terminy płatności Wyplata wynagrodzeń do 10 następnego miesiąca.
Załączniki:
terminy płatności.png [ 20.36 KiB | Przeglądany 4474 razy ]
Działa, płace zaksięgowały się poprawnie. W tylu miejscach trzeba coś zmienić.
2017-05-11, 12:02
ruslanamickiewicz1
dzięki za info..........
2017-06-23, 03:57
krotmo
Do bezproblemowego rozliczania rocznych dochodów, składek i podatków warto korzystać z programów online, jak chociażby www.podatnik.info/program_do_pit. U mnie sprawdza się już od kilku lat, plus za działanie online, więc można rozliczyć się nawet w pociągu jeśli jest internet :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości