Mała Księgowość - księgowanie faktur dot. zamkniętego m-ca
Autor
Wiadomość
MKFin
Mała Księgowość - księgowanie faktur dot. zamkniętego m-ca
Witam, od tego roku pracuję na najnowszej Symfonii Mała Księgowość. Otrzymałam od klienta zwolnionego z VAT fakturę kosztową z miesiąca kwietnia, który mam już zamknięty. Próbuję ją zaksięgować do maja - data wystawienia 12.04.2017 r., data wpisu 1.05.2017 r., data operacji gospodarczej 12.04.2017 r, niestety symfonia krzyczy, że "Nie można zapisać pozycji w księdze z data 2017-04-12. Miesiąc jest zamknięty. Otwórz miesiąc i ponów operację księgowania". Jak otworzę miesiąc to mam w kpir jako pierwsza pozycja maja, ale podatkowo wchodzi mi do kwietnia - zmienia się wielkość zaliczki na podatek za miesiąc kwiecień. Czy rzeczywiście muszę otwierać miesiąc i doksięgowywać do kwietnia? Czy da się to jakoś wrzucić do maja - nie tylko w kpir, ale też podatkowo, bez otwierania poprzednich miesięcy? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości