Z góry proszę o wyrozumiałość i przepraszam jeśli niniejszy post piszę w niewłaściwym dziale. Jeśli tak jest moderatorów proszę o nie kasowanie go tylko o przeniesienie do właściwego działu.
W czym problem. Od kilku tygodni pracuję na Symfonii Finanse i Księgowość. W pracy używam oczywiście pełnej wersji, w domu działam na wersji demo.
Oto problem jaki nie daje mi spokoju. Z podręcznika użytkownika wynika, że można podpiąć kartotekę np. kontrahentów pod analitykę. Wiem jak podpiąć kartotekę pod konto syntetyczne. Nie wiem natomiast co zrobić, aby zadział automatyzm w uzupełnianiu kont analitycznych.
Dla przykładu:
W pracy, gdy wprowadzam fakturę zakupu towaru (poprzez FVT) i dopisuję kontrahenta wszystkie konta(po wpisaniu kwot) uzupełniają mi się automatycznie. W domu, podczas pracy na wersji demo nic takiego się nie dzieje. Nawet jak podepnę kartotekę do konta np. rozrachunki z dostawcami krajowymi to przy wprowadzaniu faktury i tak muszę tego kontrahenta wyszukać, żeby numerze konta nie mieć na końcu znaczka x. Co zrobić,żeby konta te, w powiązaniu z kartoteką, uzupełniały się automatycznie? Zdefiniować schemat księgowania? Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam wszystkich userów. Na pewno będę częściej tu zaglądał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 21 gości