Witajcie.jestem nowy na forum i potrzebuję pomocy. A mianowicie, przychodzi nowa osoba do działu księgowości (na razie byłem sam) więc nie zabezpieczałem hasłem FK. teraz z obawy,że może coś ta osoba mi namieszać założyłem nowe konto użytkownika. Niestety nie zastanawiając się odznaczyłem "użytkownik aktywny" (będąc administratorem).na drugim koncie odznaczyłem "administrator" i pozabierałem kluczowe uprawnienia czyt. księgowanie dokumentów,zamykanie miesiąca, roku itp. Da się jakoś to odwrócić ? Komunikat wyskakuje taki,że użytkownik ma wyłączony dostęp do firmy i zaloguj się pod inną sygnatura. Pozdro!
Wszystko się da odwrócić ale jeśli odebrałeś wszystkim użytkownikom uprawnienia admina a tak wynika z opisu to chyba tylko już teraz pozostaje grzebanie w bazie danych bezpośrednio. A może masz jakąś aktualną kopie bezpieczeństwa i prościej będzie ja odtworzyć?
2012-10-06, 16:15
koziro
Re: Finanse i księgowość
wiem, ale dwa miesiące księgowania poszło by ......... masakra.o ja głupi czemu nie miałem więcej oleju w głowie i nie robiłem backupu co m-c :(
W mojej ocenie to się da naprawić bez odtwarzania kopii bezpieczeństwa - ale trzeba pogrzebać w bazie i to wszystko Co niektórzy na tym forum mogą to zrobić i udzielić pomocy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości