|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mldksg
|
e-przelewy
Witam, mam pytanko, może trochę błahe. Otóż jak pewnie już wszyscy wiedzą wyszła nowa wersja FiK. Dodano między innymi obsługę e-przelewów. Czy dobrze doczytałem, że do obsługi e-przelewów potrzebny jest jeszcze moduł E-Dokumenty?
|
2012-08-22, 16:01 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
mtx
|
Re: e-przelewy
E-Dokumenty są niezbędne do wykonywania e-przelewów z FK i HM, działa to całkiem sprawnie. Niestety sposób licencjonowania E-Dokumentów (limit dokumentów możliwych do przechowywania w programie) woła o pomstę do nieba, przykładowo wczytujemy w EDS wyciąg bankowy zawierający 50 pozycji a aplikacja wykorzystuje 51 "impulsów" z limitu (po jednym za każdą pozycją i jeszcze jeden za cały dokument). Wydawało mi się, może błędnie, że wyciąg bankowy to jeden dokument za jeden "impuls", to tak jak by zliczać pozycje towarowe z faktury i za każdą kasować "impuls".
|
2012-08-23, 06:51 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Taniej wychodzi jakis komplet raportow import/eksport bankow niz EDS - popytaj - na pewno twoj dystrybutor ma pare takich opcji w ofercie
|
2012-08-24, 23:18 |
|
|
mldksg
|
Na razie zainstalowałem wersję demo E-dokumentów i testuje sobie jak to działa. Będzie kupa roboty z uzupełnieniem kartoteki kontrahentów o numery rachunków bankowych, ale to praca jednorazowa. Natomiast przy samym zlecaniu przelewów jest jedna denerwująca mnie rzecz. Otóż przy przelewach zbiorczych mam zaznaczoną opcję osobny przelew dla każdego rozrachunku i nie można tego odznaczyć. Przez to płacąc kilka faktur do jednej firmy robię kilka przelewów, mógłbym to zrobić jednym. Czy można odznaczyć tą opcję?
|
2012-08-30, 10:24 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|