|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Konto wynik finansowy a księgowania "ręczne"
Autor |
Wiadomość |
PatkaP
|
Konto wynik finansowy a księgowania "ręczne"
Wyczytałam ostatnio w którymś ze świeżych tematów, że nic nie powinno się "ręcznie" przenosić z konta WF, bo jest to przenoszone samo (mowa o kosztach i przychodach na koniec okresu sprawozdawczego). Zmartwiło mnie to troszkę, nie powiem, ponieważ na koncie WF mam wprowadzone saldo początkowe, czyli WF z roku poprzedniego (wprowadzałam BO saldami). Decyzją walnego zgromadzenia całość zysku za 2011 zostanie przeniesiona na poczet kapitału zapasowego. W związku z tym miałam zamiar po prostu "ręcznie" (PK) to przeksięgować.
Pytanie tylko, czy nic mi to potem nie pokaszani przy księgowaniach automatycznych na koniec roku na konto WF?
Proszę o rozwianie wątpliwości. Korzystam z FiK.
_________________ Nie bij - wytłumacz. Dopiero się uczę! :)
|
2012-04-01, 12:17 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
Re: Konto wynik finansowy a księgowania "ręczne"
Cos chyba nieuwaznie przeczytałaś :) Nie pownno sie przenosić nic NA konto WF a Z konta WF oczywiście ze mozna trzeba przenieść - np na rozliczenie WF z roku porzedniego itp :)
|
2012-04-01, 13:20 |
|
|
PatkaP
|
Re: Konto wynik finansowy a księgowania "ręczne"
No może nie, że nieuważnie, ale jestem trochę panikara i jak coś wyczytam, to potem się zastanawiam głupio ;) I się wolę upewnić...
Ale w sumie jak się nad tym zastanowić, to moje pytanie było głupie faktycznie :P Dzięki za pomoc :)
_________________ Nie bij - wytłumacz. Dopiero się uczę! :)
|
2012-04-01, 13:24 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|