Wprowadziłam wyciąg bankowy walutowy w EUR np WBEU 1. Konto 134 jest zaznaczone jako rozrachunkowe, żeby się rozliczały różnice kursowe od środków pieniężnych. Następnie usunęłam ten wyciąg. Wprowadziłam ponownie WBEU 1 rozliczając wpływy i wypływy na koncie 134. Saldo na wyciągu w symfonii w eur i pln zgadza się z wyciągiem bankowym. Na koncie 134 saldo też jest zgodne. Wprowadzając kolejny wyciąg na koncie 134 widać wpływy z wyciągu WBEU 1, które już były rozliczone po fifo we wcześniejszym wyciągu. Na rozrachunkach konta 134 widnieją zapisy wyciągu WBEU 1 dwa razy. Jak to naprawić?
Po pierwsze konto 134 (każde konto banku) nie powinno byc ustawione jako rozrachunkowe. Żeby prowdzić na nim rozrachunki wystarczy aktywny parametr walutowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości